ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας από τους τραυματιοφορείς και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη (3/9)

Στάση εργασίας από τους τραυματιοφορείς και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη (3/9)
Πολύωρες αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
INTIME NEWS

Για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό διαμαρτύρονται οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας την Τρίτη (03/09/2019), από τις 10:00 έως τις 15:00.

Κρίσιμο θέμα για τους τραυματιοφορείς αποτελεί, επίσης, η μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία στηρίζει την κινητοποίηση, «οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς, υπηρετούσαν έως τον Ιούνιο του 2019 στα νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας 2.300». Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τον Φλεβάρη του 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους.

«Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος» αναφέρει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι η έλλειψή τους συμβάλλει «κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών» και στις «τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς στα έκτακτα περιστατικά, οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία, καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί».

Για τη σημερινή κατάσταση η ΠΟΕΔΗΝ επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνει λόγο για «εμπαιγμό στην αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των τραυματιοφορέων» και προσθέτει ότι όχι μόνο δεν έκανε «προσλήψεις, αλλά για λόγους ψηφοθηρικούς μετέταξε 526 τραυματιοφορείς ως σχολικούς φύλακες στους δήμους (ν.4604/2019, άρθρο87)».

Οι τραυματιοφορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, την Τρίτη, στις 12:00.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων