ΥΓΕΙΑ

Μονάδα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Μονάδα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Σημαντική εξοικονόμηση πόρων
INTIME NEWS

Την αποπεράτωση του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διεθνούς Διαγωνισμού για την Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (09/09/2019) ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Μηνάς Βουλγαρίδης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, οι οποίες έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση των εργασιών και την εγκατάσταση της Μονάδας, το Νοσοκομείο Χανίων θα είναι σε θέση να παράγει Ιατρικό Οξυγόνο με ίδια μέσα. Αυτό θα του επιτρέψει να επιτύχει αυτάρκεια αλλά και σημαντική εξοικονόμηση πόρων καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένο -όπως γίνονταν έως σήμερα να προμηθεύεται οξυγόνο από ιδιωτικές εταιρείες αλλά θα παράγει οξυγόνο με υποπολλαπλάσιο κόστος.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι το Νοσοκομείο Χανίων ήταν ένα από τα πέντε Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 ώστε να αποκτήσουν εξοπλισμό Παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου και το πρώτο που ολοκλήρωσε τον σχετικό διαγωνισμό. Τα πέντε νοσοκομεία του νησιού ήταν: Τo Γ.Ν. Χανίων, το Γ.Ν. Ρεθύμνου, το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις