ΦΑΡΜΑΚΟ

Προσλήψεις φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ - Ποια φαρμακεία μετακομίζουν και ποια επεκτείνονται

Προσλήψεις φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ - Ποια φαρμακεία μετακομίζουν και ποια επεκτείνονται
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μια σειρά από παρεμβάσεις τους επόμενους δύο μήνες, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, προσπαθεί να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα φαρμακεία του Οργανισμού, από όπου χιλιάδες ασφαλισμένοι προμηθεύονται Φάρμακα Υψηλού Κόστους.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν νέο φαρμακείο στη Λ. Αλεξάνδρας, αλλά και επέκταση στους χώρους αναμονής δύο ακόμα φαρμακείων στην Αττική, ενώ παράλληλα προσλαμβάνονται νέοι φαρμακοποιοί για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από την αύξηση των γκισέ χορήγησης φαρμάκων.

Ειδικότερα:

1. Σε διαδικασία υλοποίησης είναι η επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ομονοίας, όπου θα ετοιμαστεί αίθουσα αναμονής με κλιματισμό και καθίσματα σε χώρο δίπλα στο φαρμακείο εντός της στοάς. Η αναμονή των ασφαλισμένων που προμηθεύονται φάρμακα από το Φαρμακείο της Ομόνοιας, θα πραγματοποιείται από τα μέσα Οκτωβρίου σε κλειστό χώρο, όμορο του φαρμακείου.

2. Στο τέλος Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η μεταστέγαση του φαρμακείου του Γκύζη, σε νέο κτήριο στη Λ. Αλεξάνδρας, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρο αναμονής για τους ασθενείς, αλλά και περισσότερα γκισέ για την παράδοση – παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.

3. Περί το τέλος Νοεμβρίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση/επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου δημιουργείται χώρος αναμονής για τους ασφαλισμένους.

4. Στην τελική ευθεία είναι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι αλλαγές και οι απαραίτητες πληροφορίες για τα φαρμακεία του Οργανισμού και τα φάρμακα που διακινούνται από αυτά, επικαιροποιούνται στο site του ΕΟΠΥΥ, ώστε να είναι διαθέσιμες για τους ασφαλισμένους.

Παράλληλα, μέσα στο Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης φαρμακοποιών-υπαλλήλων φαρμακείων με σύμβαση, για την κάλυψη θέσεων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όσο και στο Τμήμα Ελέγχου και Επεξεργασίας Συνταγών. Η σχετική επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι σε τελικό στάδιο. Επίσης, προχωρά το έργο που αφορά στη δημιουργία φαρμακαποθηκών και την κεντρική παρακολούθηση παραγγελιών, τον προγραμματισμό ραντεβού παραλαβής φαρμάκων και την διαδικασία αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον.

Τέλος, σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι μέσα στον Οκτώβριο μία νέα Περιφερειακή Διεύθυνση στην οδό Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος είναι οι ασφαλισμένοι της περιοχής, οι οποίοι μέχρι σήμερα στο σύνολό τους απευθύνονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αθήνας, στην οδό Αχαρνών, να μπορούν να εξυπηρετούνται από τη νέα ΠΕ.ΔΙ. μειώνοντας την απόσταση που διανύουν αλλά και το χρόνο εξυπηρέτησης. Παράλληλα η ΠΕΔΙ Αθήνας θα μεταστεγαστεί σε νέο σύγχρονο κτήριο εντός του Νοεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr