ΥΓΕΙΑ

Παράνομο ιατρικό συνέδριο στα κατεχόμενα της Κύπρου με συμμετοχή 3 Ελλήνων γιατρών!

Παράνομο ιατρικό συνέδριο στα κατεχόμενα της Κύπρου με συμμετοχή 3 Ελλήνων γιατρών!
PIXABAY

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καταγγέλλει το παράνομο ιατρικό συνέδριο που διοργανώνει στα κατεχόμενα της Κύπρου, η Οργάνωση «The Balkan Medical Union».

Ο ΠΙΣ ενημερώθηκε πριν από μερικές ημέρες, από την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, για την ιατρική εκδήλωση «22nd Balkan Medical Days», η οποία θα διεξαχθεί στην Κερύνεια εντός του Σεπτεμβρίου.

«Σε μια εποχή που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και δικαίων, καταγράφεται μία απρόκλητη παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ σε βάρος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς διοργανώνεται ιατρική εκδήλωση από την αμφιβόλου προθέσεων Βαλκανική Ιατρική Ένωση, στην Κερύνεια της κατεχόμενης Κύπρου. Στην εν λόγω εκδήλωση παραδόξως έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν και τρεις Έλληνες ιατροί» επισημαίνει ο ΠΙΣ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή στους Ιατρικούς Συλλόγους στους οποίους ανήκουν οι τρεις συμμετέχοντες γιατροί (Αθηνών, Ιωαννίνων και Μαγνησίας) και ζητά από τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους να προβούν σε αυστηρή σύσταση προς τα μέλη τους, προκειμένου να αποσύρουν άμεσα τη συμμετοχή τους από την ιατρική εκδήλωση και να επιδείξουν τον πρέποντα σεβασμό στο Νόμο αλλά και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επιπλέον, κρίνοντας ότι το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, ο ΠΙΣ προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων ενημερώνοντας με επιστολή τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, αποστέλλοντας όλο το πληροφοριακό υλικό.

Ταυτόχρονα, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Γεν. Γραμματέα της Balkan Medical Union, ενώ με αντίστοιχες επιστολές διαμαρτυρίας προς τους εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των χωρών που εμφανίζονται να έχουν μέλη στο Συμβούλιο της Balkan Medical Union (με κοινοποίηση στη Μόνιμη Επιτροπή των Ευρωπαίων Ιατρών - C.P.M.E., ευρωπαϊκή Ιατρική Οργάνωση), ενημερώνει για τη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται σε ένα μη αναγνωρισμένο κράτος διεθνώς.

Τέλος, μετά από παρέμβαση του ΠΙΣ αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα της ιατρικής εκδήλωσης αλλά και από όλη τη διοργάνωση, αναφορά για συμμετοχή προσώπων στην ιατρική εκδήλωση από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η οποία παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις