ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Αυξάνονται οι πιστώσεις του φαρμάκου στα νοσοκομεία κατά 54 εκατ. ευρώ

Υπουργείο Υγείας: Αυξάνονται οι πιστώσεις του φαρμάκου στα νοσοκομεία κατά 54 εκατ. ευρώ
INTIME NEWS

Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών συγκάλεσε την Παρασκευή (20/09/2019) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η αύξηση του ορίου πιστώσεων φαρμάκων στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Τελικά, αποφασίστηκε η αύξηση των ορίων πιστώσεων κατά 54.200.000 ευρώ. Οι πιστώσεις αυτές θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, και τις ανάγκες προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.

To υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, εβδομαδιαία ενημέρωση για τις σχετικές πιστώσεις φαρμάκων.

Διακοπή χημειοθεραπειών στο «Αττικόν»

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστή η αιφνιδιαστική διακοπή των χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο «Αττικόν». Χθες, Πέμπτη (19/09/2019) δεκάδες ογκολογικοί ασθενείς ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, χωρίς να τους δίνεται νέα ημερομηνία για τις συνεδρίες τους.

Η επίσημη αιτιολόγηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου ήταν ότι εξαντλήθηκαν τα αποθέματα σκευασμάτων χημειοθεραπείας, διότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει εγκρίνει – αποδεσμεύσει τα αντίστοιχα ποσά φαρμακευτικής δαπάνης, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλης Ρίζος.

«Κυβέρνηση, διοικήσεις, πρώην και νυν υπουργοί είναι όλοι υπεύθυνοι. Διατηρούν και αναπαράγουν την ασφυκτική μνημονιακή λιτότητα σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ. Από τα φάρμακα και τα νοσοκομειακά υλικά μέχρι τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους και το δημόσιο είναι το κυνικό δόγμα τους. Τέρμα τα λόγια. Όλοι οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς, τα σωματεία και τα συλλογικά τους όργανα, πρέπει να απαντήσουν άμεσα και δυναμικά στο συνεχιζόμενο υγειονομικό έγκλημα. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα ούτε επικοινωνιακό παιχνίδι πολιτικαντισμού» αναφέρει η καταγγελία την οποία συνυπογράφουν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου και το μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Σωτήρης Καλιαμπάκος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις