ΥΓΕΙΑ

Απεργία: Δημόσια νοσοκομεία - Στάση εργασίας των γιατρών την Τετάρτη (2/10)

Απεργία: Δημόσια νοσοκομεία - Στάση εργασίας των γιατρών την Τετάρτη (2/10)
INTIME NEWS

Σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο πλήττει εργασιακά δικαιώματα, οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας, την Τετάρτη (02/10/2019).

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24/09 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο "σκούπα" που ενταφιάζει κλαδικές συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες, έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων μας» επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε όλη τη χώρα για την Τετάρτη (02/10/2019), η ΟΕΝΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας από τις 10:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Στάση εργασίας και από την ΠΟΕΔΗΝ

Πεντάωρη στάση εργασίας 10.00 - 15.00 στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τις 2 Οκτωβρίου, προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που «περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις