ΥΓΕΙΑ

Απεργία: Δημόσια νοσοκομεία - Στάση εργασίας των γιατρών την Τετάρτη (2/10)

Απεργία: Δημόσια νοσοκομεία - Στάση εργασίας των γιατρών την Τετάρτη (2/10)
INTIME NEWS

Σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο πλήττει εργασιακά δικαιώματα, οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας, την Τετάρτη (02/10/2019).

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24/09 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο "σκούπα" που ενταφιάζει κλαδικές συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες, έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων μας» επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε όλη τη χώρα για την Τετάρτη (02/10/2019), η ΟΕΝΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας από τις 10:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Στάση εργασίας και από την ΠΟΕΔΗΝ

Πεντάωρη στάση εργασίας 10.00 - 15.00 στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τις 2 Οκτωβρίου, προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που «περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr