ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Εξετάζεται παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών των νοσοκομείων

Υπουργείο Υγείας: Εξετάζεται παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών των νοσοκομείων
INTIME NEWS

Την παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του «Δρομοκαΐτειου», εξετάζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι καθαρίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα (04/11/2019). Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας κατέβηκε από το γραφείο του και εν μέσω των συγκεντρωμένων καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου, επανέλαβε ότι εξετάζει την παράταση των συμβάσεων».

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και έθεσε το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων έως το τέλος του 2020, τη διενέργεια ενιαίου διαγωνισμού ανά Υγειονομική Περιφέρεια, την αύξηση της μοριοδότησης, την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα νοσοκομεία, τη δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού και μετά την 01/01/2020 για τις ατομικές συμβάσεις που λήγουν από 31/12/2019 και την παρέμβαση να ξεπερασθούν τα εμπόδια που θέτει το ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους που έκλεισαν το 24μηνο απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο γενικός γραμματέας υποσχέθηκε «παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμών και το νέο έτος και τόνισε ότι εξετάζεται η παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου και των άλλων νοσοκομείων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις