ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Περίεργο περιστατικό βίας στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»

ΠΟΕΔΗΝ: Περίεργο περιστατικό βίας στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στο Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» ήταν το αποτέλεσμα ενός περίεργου περιστατικού βίας, το οποίο καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το περιστατικό συνέβη πρωί της Δευτέρας (04/11/2019). Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, φερόμενος πατέρας νεογέννητου παιδιού ο οποίος απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι, τραυμάτισε σοβαρά την προϊσταμένη του τμήματος Επιστασίας και Ιματισμού.

«Με αφορμή τον προπηλακισμό εργαζομένου του Νοσοκομείου από συνοδούς ασθενούς και συγκεκριμένα της προϊσταμένης του τμήματος Επιστασίας και Ιματισμού καθώς και υπαλλήλου του προσωπικού φύλαξης του Νοσοκομείου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλουμε τα φαινόμενα βίας (λεκτικής, σωματικής κτλ.) εντός των Δημοσίων Νοσοκομείων. Ζητάμε λοιπόν να ληφθούν άμεσα μέτρα από τη Διοίκηση για τον περιορισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνων φαινομένων.

Δυστυχώς τα περιστατικά βίας και ύβρεων σε βάρος του προσωπικού των Δημοσίων Νοσοκομείων παρουσιάζουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αυξητικές τάσεις και συνεχώς πυκνώνουν.

Τα μέτρα που οφείλουν τα αρμόδια όργανα να λάβουν άμεσα αφορούν κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική κλπ.) εξασφαλίζοντας τη φύλαξη των νοσοκομειακών χώρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό φύλαξης. Οφείλουμε να κρατήσουμε τη Δημόσια Υγεία όλοι μαζί, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ρoή Ειδήσεων