ΥΓΕΙΑ

Διφθερίτιδα «έδειξαν» τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον 8χρονο που πέθανε στο «Παίδων»

Διφθερίτιδα «έδειξαν» τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον 8χρονο που πέθανε στο «Παίδων»
PIXABAY

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε την Πέμπτη (05/12/2019) από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο 8χρονο παιδί που κατέληξε στις 26/11/2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού», με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού.

Η καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις ήταν θετική. Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή αυτό το σποραδικό περιστατικό, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Το αγόρι, πάντως, φέρεται να ήταν κανονικά εμβολιασμένο. Σύμφωνα με την καρτέλα του, έχουν γίνει και οι πέντε δόσεις του εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για την ηλικία του.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί ήταν ορφανό και διέμενε μέχρι τα πέντε του χρόνια σε δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας. Αρχικά φιλοξενούνταν στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» και στη συνέχεια στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Στην ηλικία των 5 ετών, το παιδί ανέλαβε ανάδοχη οικογένεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο 8χρονος Δ.Α. προσήλθε στις 22/11/2019 «με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις