Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στην πλατεία Κοτζιά

Newsroom Newsroom

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στην πλατεία Κοτζιά
Ε.Ε.Σ.

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού υλοποιώντας πολυποίκιλες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη (05/12/2019).

Περισσότερα από 150 δέματα, με ανθρωπιστικό υλικό για τις ανάγκες των αστέγων της Αθήνας, διανεμήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης και στους γύρω δρόμους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Οι δράσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, με παρεμβάσεις στο δρόμο, ενώ παράλληλα σταθερά κλιμάκια εθελοντών διένειμαν ενημερωτικό υλικό για τις εθελοντικές πρωτοβουλίες του Οργανισμού.

ees-ethel2.jpg
01
Ο Ερυθρός Σταυρός σε κεντρικά σημεία της Αθήνας Ε.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός βρέθηκε το απόγευμα αρχικά στην πλατεία Κοτζιά, όπου έγινε παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την Πλατεία Συντάγματος, στην οποία και κορυφώθηκαν οι εορταστικές δράσεις, δηλώνοντας ότι: «Σήμερα είναι μία μεγάλη γιορτή! Γιορτάζουν οι Εθελοντές μας! Η κινητήριος δύναμη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που υπηρετεί με σθένος τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος».

Στις δράσεις που διήρκησαν όλη την ημέρα αλλά και τις νυχτερινές ώρες, συμμετείχαν εθελοντές και των τριών Τομέων του Ε.Ε.Σ., καθώς και επαγγελματίες Νοσηλευτές και Κοινωνικοί Λειτουργοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved