ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Τέλος στις μετακινήσεις για αιμοκάθαρση των νεφροπαθών της Σαντορίνης

Κικίλιας: Τέλος στις μετακινήσεις για αιμοκάθαρση των νεφροπαθών της Σαντορίνης
INTIME NEWS

Η ταλαιπωρία για 20 νεφροπαθείς, μόνιμους κατοίκους της Σαντορίνης, οι οποίοι έπρεπε να μετακινούνται στην Αθήνα τρεις φορές την εβδομάδα, σταματά με την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Ξεκίνησε χθες η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, που καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επιλύεται έτσι το πρόβλημα που είχε προκύψει στη Σαντορίνη και αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους 20 νεφροπαθείς συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συντονισμένη συνεργασία τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., τη διοίκηση του ΓΝ Θήρας και τις τοπικές αρχές του νησιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις