ΥΓΕΙΑ

Στο υπουργείο Υγείας οι τραυματιοφορείς – «Τρομακτικές» ελλείψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Στο υπουργείο Υγείας οι τραυματιοφορείς – «Τρομακτικές» ελλείψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
INTIME NEWS

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη (23/01/2020) οι τραυματιοφορείς, διαμαρτυρόμενοι για τις κενές οργανικές θέσεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που ξεπερνούν το 66%.

Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων υποστηρίζει ότι οι ελλείψεις οι τρομακτικές. «Σε μεγάλα νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερία, κάνουν βάρδια 2-3 τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς». Αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι «πολλές φορές το έργο των τραυματιοφορέων να το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών και έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών να αργούν να παραληφθούν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και να καθυστερούν τα εξιτήρια».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που καλύπτει και στηρίζει την απεργία των τραυματιοφορέων αναφέρει πως ο κλάδος δεν αποψιλώνεται μόνο από συνταξιοδοτήσεις, αλλά και από μετατάξεις. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στις 200 συνταξιοδοτήσεις προστίθενται 526 προεκλογικές μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι θέσεις αυτές δεν αντικαταστάθηκαν με προσλήψεις νέων.

ypyg-travm.jpg
INTIME NEWS

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι οι ελλείψεις «σε συνδυασμό με το χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία), την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές, έχουν φέρει τους τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση».

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι τραυματιοφορείς πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα ΒΑΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις