ΥΓΕΙΑ

Ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο: Τι συζήτησαν Κικίλιας – Κυριακίδου

Ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο: Τι συζήτησαν Κικίλιας – Κυριακίδου
ΥΠ.ΥΓ.

Τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την Υγεία, συζήτησαν την Πέμπτη (23/01/2020) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης του καρκίνου (EU Cancer Plan), το οποίο προετοιμάζεται για το τέλος του έτους. Βασικοί στόχοι είναι η ισότιμη πρόσβαση στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και η ανακουφιστική φροντίδα των πολιτών των κρατών-μελών.

Ο κ. Κικίλιας έθεσε υπόψη της Επιτρόπου τους τομείς που αποτελούν προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου Υγείας αναφορικά με την εξάλειψη των ανισοτήτων στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς και στην εξάλειψη του φαινομένου των ελλείψεων φαρμάκων, που αποτελούν ζήτημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε επίσης στην κ. Κυριακίδου τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, αναλύοντας το πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση βασικών μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς και την πρόληψη από την παχυσαρκία με την ορθή διατροφή και τη φυσική άσκηση, όπως και για την κατανάλωση αλκοόλ.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και την υγειονομική κάλυψη που παρέχει η χώρα μας, με την Ευρωπαία Επίτροπο να δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα στον τομέα αυτό και πως θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Έλληνα Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά και τον υπουργό Υγείας για το συντονισμό των ενεργειών που αφορούν στο ζήτημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις