ΥΓΕΙΑ

Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας – Προσλήψεις και κτηριακή αναβάθμιση

Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας – Προσλήψεις και κτηριακή αναβάθμιση
INTIME NEWS

Στη σταδιακή λειτουργία όλων των Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας ως πολυδύναμα αποσκοπεί η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, με προσλήψεις προσωπικού, κτηριακές αναβαθμίσεις και ίδρυση νέων ιατρείων.

Ειδικότερα στο Δημοτικό Ιατρείο της Κυψέλης προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ 22 άτομα (ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι κ.α.) και λειτουργεί καθημερινά σε δωδεκάωρη βάση (από τις 8.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ).

Επίσης αυτές τις ημέρες προσελήφθησαν και αναλαμβάνουν υπηρεσία στα υπόλοιπα πέντε Δημοτικά Ιατρεία άλλοι 21 ιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, στους άμεσους στόχους είναι η ίδρυση και λειτουργία ενός ακόμη Δημοτικού Ιατρείου, στην 7η Δημοτική Κοινότητα, η οποία, αν και πολυπληθέστατη, σήμερα δεν διαθέτει κάτι τέτοιο. Επίσης προβαίνει στην κτηριακή αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων της 1ης και 2η Δημοτικής Κοινότητας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει ότι «η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν αποτελεί μόνο σημαντική προϋπόθεση πρόληψης και πρόνοιας. Είναι και ένδειξη σεβασμού προς τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, η ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας που δικαιούνται να απολαμβάνουν. Στις κατάλληλες συνθήκες, την ώρα που τα χρειάζονται, στα σημεία που τους εξυπηρετούν».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Νέος κοροναϊός: Ποικίλουν τα κλινικά συμπτώματα – Υπό δοκιμή αντιικό φάρμακο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις