ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Άσκηση προσομοίωσης για ύποπτο περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη (pics)

Κοροναϊός: Άσκηση προσομοίωσης για ύποπτο περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη (pics)
Υπ.Υγ.

Άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού κοροναϊού 2019-nCoV, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (04/02/2020) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια για την επιτυχή έκβαση της άσκησης.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού κοροναϊού από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο αναφοράς.

Στην άσκηση προσομοίωσης αξιολογήθηκε η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής και υποδοχής ύποπτου περιστατικού κοροναϊού, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών και υγειονομικών αρχών (Υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ΕΟΔΥ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΤΕΠ νοσοκομείου, Επιτροπή Λοιμώξεων νοσοκομείου).

Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η επόμενη άσκηση θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Διαβάστε επίσης:

Νέος κοροναϊός: Υπαρκτή η πιθανότητα κρούσματος στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Νέος κοροναϊός: Ποικίλουν τα κλινικά συμπτώματα – Υπό δοκιμή αντιικό φάρμακο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις