ΦΑΡΜΑΚΟ

Σύγχυση με τη μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ.

Σύγχυση με τη μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ.
INTIME NEWS

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στα φαρμακεία της χώρας, καθώς επικρατεί σύγχυση σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους συνταξιούχους, πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με την τροπολογία η οποία ψηφίστηκε τη Δευτέρα (27/01/2020), απαλλάσσονται πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσοι στερήθηκαν οριστικά το ΕΚΑΣ. Η απαλλαγή ισχύει για το 2020, από 1/1/2020 μέχρι 31/12/2020.

Ωστόσο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) υποστηρίζει ότι «αυτό που εξακολουθεί να ισχύει, είναι πως όλοι οι πολίτες που έχουν για οποιοδήποτε λόγο μηδενική συμμετοχή στα φάρμακά τους, δεν πληρώνουν απολύτως τίποτε εάν αυτά είναι γενόσημα. Εάν επιλέξουν πρωτότυπα, το σύστημα τους χρεώνει με την επιβάρυνση της διαφοράς της τιμής».

Σύμφωνα με το ΦΣΘ, οι ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται στα φαρμακεία και επιμένουν πως δεν πρέπει να πληρώσουν τίποτε, παρόλο που το σύστημα της ΗΔΙΚΑ τους χρεώνει κανονικά την επιβάρυνση, εάν επιλέξουν πρωτότυπο φάρμακο.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ώστε να διευκρινιστεί το ζήτημα και να σταματήσει η «στοχοποίησή» τους, καθώς δέχονται «όλη αυτή την πίεση και τις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων χωρίς να φταίνε καν οι ίδιοι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων