ΦΑΡΜΑΚΟ

Μητρώα ασθενών και θεραπευτικά πρωτοκόλλα αναλαμβάνει η Επιτροπή για τη φαρμακευτική δαπάνη

Μητρώα ασθενών και θεραπευτικά πρωτοκόλλα αναλαμβάνει η Επιτροπή για τη φαρμακευτική δαπάνη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα μέλη που συγκροτούν την Επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης όρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στην Επιτροπή ανατίθεται επίσης, η ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων και η δημιουργία μητρώων ασθενών.

Την Επιτροπή απαρτίζουν οι:

1. Κωτσιόπουλος Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος, χωρίς αναπληρωτή.

2. Πρεζεράκος Παναγιώτης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Αντιπρόεδρος, χωρίς αναπληρωτή.

3. Φιλίππου Δημήτριος, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρωτή τον Πάλλη Ελευθέριο.

4. Πανταζής Δημήτριος, Φαρμακοποιός –Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.) με αναπληρώτρια την Βαλσάμη Ειρήνη, Βιολόγο, Ειδικό Σύμβουλο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.).

5. Μπακοπούλου Φλώρα, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, χωρίς αναπληρωτή.

6. Θηραίος Ελευθέριος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. - Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.), με αναπληρωτή τον Καρανίκα Χαράλαμπο, Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Υγείας της Ι.Ε.Α.

7. Ντουνιάς Γεώργιος, Διευθυντής του Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), με αναπληρωτή τον Υφαντή Γεώργιο, Καρδιολόγο – Διευθυντή του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» - Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.)

8. Λίτσα Παναγιώτα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με αναπληρώτρια την Κανή Χαρίκλεια, Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμακευτικού Σχεδιασμού και Διάθεσης Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

9. Φωτιάδου Ελπίδα, Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), με αναπληρώτρια την Πάνου Αντιόπη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

10. Παππάς Αναστάσιος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την Σιακωτού Δήμητρα, Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας.

11. Αγγελόπουλος Γεώργιος, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Υφυπουργού Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

12. Νικολακάκος Παναγιώτης, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Υπουργού Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

13. Καπετανέας Νικόλαος, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

14. Μήτρου Παναγιώτα, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

15. Νικολοπούλου Βασιλική, υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού Νομικών Προσώπων, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

16. Πενταφράγκας Βασίλειος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), με αναπληρωτή τον Βασιλόπουλο Γεώργιο, Εντεταλμένο Σύμβουλο της Π.Ε.Φ.

17. Παπαδημητρίου Ολύμπιος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον Φιλιώτη Σπύρο-Διονύσιο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.).

18. Βαλτάς Απόστολος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ).

19. Μακριδάκη Δέσποινα, Φαρμακοποιός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) με αναπληρώτρια την Γκώγκου Στέλλα, Φαρμακοποιό, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι).

20. Πατσουράκος Φώτιος, Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή τον Κορωνιώτη Γεώργιο, Καρδιολόγο, Εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

21. Παπαταξιάρχης Ευθύμιος, Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας) με Αποστολίδη Πασχάλη, μέλος ΔΣ του Pharma Innovation Forum (Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας).

22. Πλαγιανάκος Βασίλειος, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

23. Θεανώ Καρποδίνη, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

24. Γιαννακόπουλος Δημήτριος, Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) με αναπληρωτή τον Αυγερινό Αντώνιο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.).

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Βάρσου Ελένη, με αναπληρώτρια την Καραλόγου Παρασκευή-Χριστιάνα, οι οποίες υπηρετούν στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις