ΥΓΕΙΑ

Ολοκληρώνονται οι 1.100 προσλήψεις στα νοσοκομεία των νησιών με το πρόγραμμα PHILOS

Ολοκληρώνονται οι 1.100 προσλήψεις στα νοσοκομεία των νησιών με το πρόγραμμα PHILOS
Υπ.Υγ.

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/02/2020) μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης των νοσοκομείων PHILOS, στο οποίο ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες 1.100 προσλήψεις, όλων των ειδικοτήτων, στα νοσοκομεία των νησιών και των περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα. Επιπροσθέτως, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Μηταράκη για την πρόσληψη 51 γιατρών στα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών-Προσφύγων και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης όλης της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον καθολικό εμβολιασμό που έχει υλοποιηθεί σε μετανάστες και πρόσφυγες των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών και των Κέντρων Φιλοξενίας της ενδοχώρας, καθώς και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΟΔΥ μέσα στο 2020, ο οποίος ήδη υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες εμβολιάζονται άμεσα κατά την άφιξή τους στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Μηταράκης συμφώνησε στην περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών και των περιοχών που φιλοξενούν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και έθεσε τις προτεραιότητες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις