ΥΓΕΙΑ

Ξανθός: Εγκαταλείφθηκε η ανάπτυξη των ΤΟΜΥ

Ξανθός: Εγκαταλείφθηκε η ανάπτυξη των ΤΟΜΥ
Επισκεψη σε δομές υγείας του Αγρινίου
Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία στην Πρέβεζα και στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, υπεύθυνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό.

Οι κύριοι Ξανθός και Βαρδαρός επισκέφθηκαν δομές του ΕΣΥ των δύο νομών και συζήτησαν με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Ψυχικής Υγείας. Σύμφωνα με τον τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, η καθημερινότητα του συστήματος υγείας έχει αρχίσει να επιδεινώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι αρρυθμίες -π.χ. η στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία τμημάτων και κλινικών- δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά, ενώ το υπουργείο Υγείας και οι Υγειονομικές Περιφέρειες δείχνουν ανεπαρκή αντανακλαστικά για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία με επικουρικούς γιατρούς και λοιπό επικουρικό προσωπικό. Την ίδια ώρα, η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η ανάπτυξη των ΤΟΜΥ, έχει εγκαταλειφθεί.

Στο νομό Πρέβεζας, ο Ανδρέας Ξανθός και ο Σταμάτης Βαρδαρός επισκέφθηκαν την ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας, τον Ξενώνα του «Ψυχαργώς», το Νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς και τον τοπικό Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) για ψυχικά ασθενείς. Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, συνοδευόμενοι και από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιώργο Γιαννόπουλο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, την ΤΟΜΥ Αγρινίου, το Κέντρο Υγείας Αγρινίου, το Νοσοκομείο Αγρινίου και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Ο πρώην υπουργός Υγείας έδωσε έμφαση στη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης, η οποία υπονομεύεται ανοικτά πλέον από τα σχέδια της κυβέρνησης για ΣΔΙΤ στην Υγεία, για αλλαγή νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων και για διευκόλυνση ιδιωτικών επενδύσεων και εισόδου ασφαλιστικών εταιρειών στο ΕΣΥ, όπως υποστηρίζει. Επίσης, παρουσίασε τους επικαιροποιημένους προγραμματικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, σε δύο πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πρέβεζα και Αγρίνιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις