ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Το υπουργείο Υγείας στηρίζει το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της ΕΛΠΙΔΑΣ

Κικίλιας: Το υπουργείο Υγείας στηρίζει το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της ΕΛΠΙΔΑΣ
ΥΠ.ΥΓ.

Στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», παραβρέθηκε την Παρασκευή (21/02/2020), ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μέλος της «οικογένειας» της ΕΛΠΙΔΑΣ και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, καθώς είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών «με πολύ μεγάλο καμάρι», όπως είπε, συνεχάρη την πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για τις προσπάθειές της. Στην ομιλία του ανέφερε ότι «για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει χτιστεί πρωτίστως για να υπηρετεί αυτούς οι οποίοι δεν έχουν, αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν, αυτούς οι οποίοι χτυπήθηκαν από την κρίση. Για όλον αυτό τον κόσμο, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε λύσεις».

«Πιο πάνω από όλους, είναι αυτοί οι μικροί ήρωες. Αυτά τα πολύ γλυκά παιδιά και οι οικογένειές τους, που ξαφνικά βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι δυστυχίας και αγωνίας, και που με αυταπάρνηση οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι στα νοσοκομεία Παίδων, κάνουν για αυτούς το καλύτερο δυνατό» πρόσθεσε.

Πλέον στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» γίνονται προσβάσιμες οι γονιδιακές θεραπείες. «Αυτό το κομμάτι του νοσοκομείου και αυτή η μονάδα με την αγάπη και την επιμέλεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, έχει προφανώς μια άλλου είδους παρέμβαση. Έχει χρώματα που τα αγαπάνε τα παιδιά, έχει χαμογελαστούς ανθρώπους που κρύβουν τη στεναχώρια τους, έχει εξαιρετικού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και τέμνεται πλέον με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία και στην επιστήμη, τις γονιδιακές θεραπείες. Ξέρετε, όταν τρέχει η τεχνολογία της υγείας μπροστά, ακολουθούν όλες οι εξελίξεις. Τα ποσοστά τα οποία έχετε επιτύχει στο νοσοκομείο με την αρωγή της ΕΛΠΙΔΑΣ, είναι συγκλονιστικά, είναι εξαιρετικά» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Βούληση του υπουργείου Υγείας είναι να εξυπηρετούνται και τα πολύ δύσκολα περιστατικά μέσα από γονιδιακές θεραπείες, στην Ελλάδα. «Να υπάρχει τεχνογνωσία, στήριξη, πιστοποίηση, σωστή μέθοδος και πόροι, έτσι ώστε σύντομα η Ελλάδα να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της, ακόμα και σε νόσους οι οποίες δεν έχουν μεγάλο επιπολασμό» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας θα στηρίξει το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας. «Αυτούς τους ανθρώπους είμαστε ταγμένοι να τους υπηρετούμε, να τους στηρίζουμε και κλείνοντας, για μία ακόμη φορά, να πω ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια για αυτές τις πρωτοβουλίες σας. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις