ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα
INTIME NEWS

Κοροναϊός:  «Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην πατρίδα μας τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Εικοσιένα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/03), κατά τη νεότερη ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται για 21 από τα 24 άτομα που ελέγχθησαν και είχαν ταξιδέψει μαζί με τον 66χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και ήταν το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Από τη μέχρι τώρα ιχνηλάτηση των εκδρομέων έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 400 επαφές και ο έλεγχος συνεχίζεται, προσέθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Στο Ρίο νοσηλεύονται εννέα από αυτά τα άτομα, τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Αυτή τη στιγμή, το επίκεντρο της επιτήρησης είναι η Αμαλιάδα», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου καθώς ένας από τους παραπάνω ταξιδιώτες, φοιτά εκεί.

«Έρχεται έξαρση της νόσου»

«Οι περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα είναι πολυάριθμες», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και προειδοποίησε ότι «έρχεται έξαρση της νόσου».

Αυτή τη στιγμή, μπορεί το κεντρικό σημείο της επιτήρησης είναι η Αμαλιάδα, όμως, χρειάζεται επαγρύπνηση και τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής από όλο τον πληθυσμό.

Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε επιδημική φάση, με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Διεθνώς έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα σε περισσότερες από 80 χώρες, όμως τα πραγματικά είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές παραπάνω. Υπάρχει χαμηλή καταγραφή σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, είπε ο κ. Τσιόδρας, με παράδειγμα το Ισραήλ το οποίο δεν είχε περιληφθεί στις χώρες υψηλού κινδύνου.

«Υπάρχει υποδιάγνωση σε ήπια και ασυμπτωματικά περιστατικά, είναι ήδη πολύ μεγάλος ο αριθμός τους σε πολλές χώρες, και σε περιοχές και της πατρίδας μας, όπως η Αχαΐα και η Ηλεία» συμπλήρωσε.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο κ. Τσιόδρας στο βίντεο που ακολουθεί:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Σε ποια νοσοκομεία τοποθετούνται isolation boxes

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα

Χθες, έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με αυτά παραμένουν κλειστά για 48 ώρες (5-6 Μαρτίου) σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι και θέατρα, στους παραπάνω νομούς.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή, το δημοτικό βρεφοκομείο Πάτρας, οι παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και τα ΚΑΠΗ του δήμου Πατρέων. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά το κρούσμα κορωναϊού στην περιοχή».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, αποφασίστηκε «αναστολή της λειτουργίας όλων των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων - όλων των βαθμίδων - αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για την περίοδο 5- 6 Μαρτίου 2020».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Έκλεισε πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία λόγω κοροναϊού - Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις

«Τορπίλη» από τον στρατηγό Κωσταράκο: «Η εισβολή στα σύνορα έχει ήδη αρχίσει»

Σχετικές ειδήσεις