ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: 14 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: 14 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

Κοροναϊός: Στα 45 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - Όλα τα νέα κρούσματα σχετίζονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους - Διασωληνωμένος ο 66χρονος

Δεκατέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (06/03), από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Από αυτά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 11 είναι από την ομάδα που ταξίδεψε στο Ισραήλ και τα 3 είναι επαφές αυτών των ανθρώπων. Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, είναι «αναμενόμενη διασπορά της νόσου σε έναν κλειστό χώρο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, εκτός από τον 66χρονο που διασωληνώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι υπόλοιποι είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία εκ των επαφών των εκδρομέων που συμπεριλαβάνεται στα νέα κρούσματα είναι αεροσυνοδός ενώ τέσσερα από αυτά φέρονται να είναι από τη Ζάκυνθο.

Έκτακτα μέτρα

Με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο, μέχρι συμπληρώσεως δύο εβδομάδων.

Επίσης αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς πληττόμενες περιοχές.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές ενώ παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

«Επαναλαμβάνω», τόνισε ο κ. Τσιόδρας «ότι η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από τον κοροναϊό».

O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε επίσης ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

Δείτε όλη την ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα στο βίντεο που ακολουθεί:

Υπενθυμίζεται ότι χθες, είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκαν θετικά στον ιό, 21 από τα 24 άτομα που ελέγχθηκαν και ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ και στο οποίο βρισκόταν επίσης ο 66χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και η σύζυγος του.

Διαβάστε επίσης: Σε ποια νοσοκομεία τοποθετούνται isolation boxes

Ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος λοιμωξιολόγος, διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (06/03) στον Open για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού.

«Έχουμε ανοίξει δύο πτέρυγες στο νοσοκομείο κι έχουμε εξασφαλήσει γύρω στις 40 κλίνες», δήλωσε.

«Από τα 21 άτομα νοσηλεύουμε 10 και είμαστε σε επαφή με τους υπόλοιπους 11. Ο 66χρονος είναι πιο σοβαρά γιατί έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, δύο είναι λιγότερο σοβαρά κι έχουν σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και τα υπόλοιπα είναι σε καλή κατάσταση», διευκρίνησε.

«Περιμένουμε την ιχνηλάτηση και άλλων περιστατικών από την ίδια περιοχή», πρόσθεσε.

Δείτε τι ανέφερε ο κ. Γώγος για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, στο παρακάτω βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για το κλείσιμο των σχολείων Πανελλαδικά

Μέχρι στιγμής, η Πολιτεία επιλέγει να κλείνει σχολεία κατά περίπτωση, όπου δηλαδή εμφανίζονται ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κι ενώ η ανησυχία των γονέων (και όχι μόνο) μεγαλώνει, πολλοί είναι που ρωτούν αν είναι τώρα η ώρα να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες πριν παρουσιαστεί το πρώτο κρούσμα σε σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσουν πανελλαδικά τα σχολεία, μια απόφαση που αν ληφθεί, αυτό θα έχει γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Υπάρχει όμως η ανησυχία ότι αν η Πολιτεία προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, θα προκληθεί πανικός στην κοινωνία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα: Πού δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα λόγω COVID-19

Έβρος: Επεισόδια με χημικά στα σύνορα - Μετανάστες επιτέθηκαν στις ελληνικές δυνάμεις

Σχετικές ειδήσεις