ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Ε.Ε.Σ

Κορονοϊός: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σταθερός αρωγός της Ελληνικής Πολιτείας, αναλαμβάνει, για ακόμη μία φορά, πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στο δρόμο, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων που υλοποιεί με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι άστεγοι αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, καθώς εκτίθενται καθημερινά σε διαφόρους παράγοντες κινδύνου (έλλειψη σωστής διατροφής, ακραίες θερμοκρασίες, υγρασία, αδυναμία ολοκληρωμένης προσωπικής υγιεινής), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πρόσβασης της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας των αστέγων, τόσο στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση όσο και στις υπηρεσίες υγείας ο Ε.Ε.Σ. προτίθεται να οργανώσει δράση street work την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, συμβάλλοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Κινητή Ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στελεχώνεται από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές από τα τρία εθελοντικά σώματα του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) θα καλύψουν τις περιοχές μεταξύ των οδών Ερμού (Πλ. Συντάγματος), Μητροπόλεως, Φιλελλήνων, Πειραιώς (Πλ. Αγίου Γεωργίου), Αχιλλέως, Θησείου, Μοναστηρακίου, Πλ. Αγίας Ειρήνης και τους γύρω δρόμους. Η δράση θα υλοποιηθεί από τις 19:00 έως τις 21:30.

Ταυτόχρονα, θα γίνεται διανομή υλικού πρώτης ανάγκης, παροχή Πρώτων Βοηθειών και Πρώτων Βοηθειών ψυχικής υγείας, ενώ θα παρέχεται πληροφόρηση για μέτρα προφύλαξης τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως ορίζουν οι οδηγίες της πολιτείας.

Αυγερινός: Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός, μίλησε στο CNN Greece, για την πρωτοβουλία της Παρασκευής. «Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας, πρέπει να συμπαρασταθούμε στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που διαβιούν στο δρόμο και έχουν ανάγκη. Χρειάζονται την παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό, θα γίνεται και θερμομέτρηση μήπως κάποιος νοσεί.

Αναφορικά με τα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στα οποία δραστηριοποιείται ο Ε.Ε.Σ., ο κ. Αυγερινός τόνισε ότι «η πολιτεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στα Κέντρα Φιλοξενίας των νησιών, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου, αν υπάρξει κρούσμα. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς» δήλωσε και πρόσθεσε πως ο ΕΕΣ είναι παρών τόσο στα σωφρονιστικά ιδρύματα όσο και στα κέντρα κράτησης, πραγματοποιώντας θερμομετρήσεις προκειμένου να εντοπιστούν εγκαίρως πιθανά κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Θεοχάρης: Δεν αποκλείεται κλείσιμο κεντρικών ξενοδοχείων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τον πρώτο νεκρό - Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η ταφή του

Κορονοϊός: Έκτος νεκρός στην Ελλάδα - Ο τρίτος θάνατος στην Καστοριά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr