ΥΓΕΙΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο Κλειδί Σερρών – Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε 598 μετανάστες

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο Κλειδί Σερρών – Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε 598 μετανάστες
Ε.Ε.Σ.

Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρίσκεται από το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, στην τοποθεσία Κλειδί του Ν. Σερρών, όπου αφίχθησαν 598 μετανάστες προς επαναπατρισμό.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ο Ε.Ε.Σ. παρέχει θερμομετρήσεις για την πρόληψη κρουσμάτων του COVID-19, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καταγραφή, καθώς και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους νεοαφιχθέντες μετανάστες.

Το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. αποτελείται από μόνιμα στελέχη και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης με την Κινητή Μονάδα του Περιφερειακού Τμήματος και του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών. Παρόντες είναι και διερμηνείς, αραβικής γλώσσας και φαρσί, ενώ τη διερμηνεία στη γαλλική γλώσσα ανέλαβε η Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία βρισκόταν από το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 598 θερμομετρήσεις, 110 εξετάσεις σε άτομα με προβλήματα υγείας και 4 διακομιδές στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις Σέρρες κινητοποιήθηκε άμεσα από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έτσι προκλήθηκε η πανδημία - Πώς «ξέφυγε» ο ιός και εξαπλώθηκε

Κορονοϊός: Το πρώτο σημάδι σε ασυμπτωματικούς ασθενείς; Τι να κάνετε αν εμφανιστεί

Forma.gov.gr – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα συμπληρώσετε το χειρόγραφο για να βγείτε από το σπίτι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων