ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Φοιτητές και συνταξιούχους καλεί το υπουργείο Υγείας – Ποιοι μπορούν να γίνουν εθελοντές

Κορονοϊός: Φοιτητές και συνταξιούχους καλεί το υπουργείο Υγείας – Ποιοι μπορούν να γίνουν εθελοντές
INTIME NEWS

Κάλεσμα σε υγειονομικούς, φοιτητές, συνταξιούχους επιστήμονες υγείας και όποιον μπορεί να προσφέρει εθελοντικά, για τη στήριξη του ΕΣΥ έναντι στον κορονοϊό, απευθύνει το υπουργείο Υγείας.

«Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας. Στην προσπάθεια αυτή, το υπουργείο Υγείας ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς όμως η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το εθελοντικό πρόγραμμα δεν απευθύνεται μόνο σε εν ενεργεία γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους. Καλούνται φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr

Πρωτοβουλία από φοιτητικούς συλλόγους Ιατρικής και Νοσηλευτικής

Αποφάσεις για εθελοντική συμβολή αποφοίτων και τελειόφοιτων φοιτητών Ιατρικής και Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας, έχουν πάρει ήδη φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα.

«Οι αποφάσεις των συλλόγων που ήδη υπάρχουν, η θετική ανταπόκριση που συναντά καθημερινά αυτή η πρωτοβουλία από τους ίδιους τους φοιτητές επιβεβαιώνουν πως οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες μπορούν και πρέπει να καταθέσουν τα εφόδια, τις γνώσεις, την επιστήμη τους στην υγεία και την πρόοδο του λαού μας» αναφέρει η ΚΝΕ σε ανακοίνωση, η οποία ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί, παράλληλα, κραυγή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, που παρά τα περιοριστικά μέτρα, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων, των υγειονομικών, που δίνουν καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, μέτρα υγιεινής κ.λπ. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, όπως και στους χώρους δουλειάς, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο, με το παράδειγμα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση να συμβάλουν στην οργάνωση των νέων υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους, ώστε περισσότεροι να πάρουν δύναμη, κουράγιο. Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή... Μένουμε δυνατοί!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Διαβάστε επίσης:

Forma.gov.gr – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα συμπληρώσετε το χειρόγραφο για να βγείτε από το σπίτι

Κορονοϊός: Σε ένα μήνα τα δεδομένα για τη χρήση φάρμακου του Έμπολα - Οδηγίες στους Έλληνες γιατρούς

Κορoνοϊός στην Ελλάδα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ - Πότε θα καταβληθεί

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις