ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Η Ελλάδα παρήγγειλε 5 τόνους χλωροκίνη - Ελπίδες για φάρμακο από την Ιαπωνία

Κορονοϊός: Η Ελλάδα παρήγγειλε 5 τόνους χλωροκίνη - Ελπίδες για φάρμακο από την Ιαπωνία
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η χλωροκίνη μπαίνει και για την Ελλάδα στην μάχη της καταπολέμησης του φονικού ιού αφού το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ παρήγγειλαν μεγάλη ποσότητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ η χλωροκίνη είναι μία από τις τέσσερις δραστικές ουσίες φαρμάκου που δίνουν ελπίδες για την αντιμετώπιση του συμπτωμάτων από τον κορονοϊό.

Τη χλωροκίνη η οποία φτάνει στους πέντε τόνους και έρχεται, θα παραλάβουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να παρασκευάσουν το φάρμακο και να διατεθεί στους γιατρούς των νοσοκομείων.

Την κίνηση της κυβέρνησης αποκάλυψε τη Δευτέρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, αποκάλυψε ότι ένα αντιικό φάρμακο από την Ιαπωνία, το οποίο χρησιμοποιείται για τη γρίπη, φαίνεται ότι βοήθησε σε κινεζικές μελέτες για τη μείωση των επιπέδων του ιού.

«Πρώτη φορά ακούμε για αυτό το φάρμακο» είπε και πρόσθεσε πως η Ιαπωνία είναι μία από τις χώρες που είναι μπροστά στην τεχνολογία των φαρμάκων για την γρίπη. «Έχει γίνει συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΟΦ για παραγγελία αυτού του φαρμάκου. Θεωρώ ότι θα είναι καλό να έχουμε ένα στοκ εδώ για τα δύσκολα περιστατικά, για τα οποία δεν θα έχουμε άλλη επιλογή και δεν δουλεύουν οι συνδυασμοί που έχουμε μέχρι τώρα στην πατρίδα μας» δήλωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο:Επίθεση δουλεμπόρων με…χατζάρες σε φουσκωτό του Λιμενικού μέσα στο ποτάμι