ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τις χειραψίες και ποιος πρότεινε την κατάργησή της

Κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τις χειραψίες και ποιος πρότεινε την κατάργησή της
Pixabay

Κορονοϊός: Ο γνωστός λοιμωξιολόγος κι εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή του ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας στάθηκε σε αρκετά θέματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη χειραψία: «Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες στην καθημερινότητά μας. Κορυφαίος συνάδελφος από το εξωτερικό, δήλωσε πως η χειραψία σαν πράξη θα πρέπει να καταργηθεί στο μέλλον και αυτό βέβαια θα οδηγήσει ενδεχομένως και στη μείωση κι άλλων αναπνευστικών νόσων, όπως η γρίπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ένας ιός που μας περιορίζει. Μας κάνει να κρατούμε τις αποστάσεις. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση στις δυσκολίες του διπλανού μας. Είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι μας. Η έκκληση για ειρήνη στο σπίτι και στα σπιτικά όλου του κόσμου που απηύθυνε με δήλωσή του για την ενδοοικογενειακή βία στην εποχή του κορονοϊού ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες μας θυμίζει κάτι πολύ σημαντικό. Φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα», πρόσθεσε ο λοιμωξιολόγος.

Και έστειλε το μήνυμα: «Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε ξανά για το ευεργετικό περπάτημα, τονίζοντας πως πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και να μην υπάρχουν εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

Κορονοϊός: Έτσι εξαπλώθηκε η πανδημία σε όλο τον κόσμο - Ο φονικός «ασθενής 31» και η αίρεση

«Στόχος μας αυτή τη κρίσιμη στιγμή είναι ο περιορισμός διασποράς του ιού. Αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει. Είναι νίκη όλων μας, όλων όσων κατέβαλαν αυτή την τεράστια προσπάθεια. Αυτά είναι τα σημαντικά μέτρα σε αυτή την προσπάθεια.

Η σωματική και ψυχική ευεξία είναι σημαντικές, αλλά θα κρατάμε στη σκέψη μας ότι αυτά τα σημαντικά μέτρα πρέπει να μείνουν σημαντικά στην καθημερινότητά μας, η οποία έχει τόσο αλλάξει», υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Εδώ περνά την καραντίνα - Αντέχεις να δεις τις φωτογραφίες;