ΥΓΕΙΑ

Ανακαλύφθηκαν έξι νέοι κορονοϊοί σε νυχτερίδες!

Ανακαλύφθηκαν έξι νέοι κορονοϊοί σε νυχτερίδες!

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Μεγάλος κίνδυνος για νέες πανδημίες προερχόμενες από τις αγορές ζώων στην Ασία

Ανησυχητική είναι η μελέτη που δημοσίευσαν ερευνητές στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Υγείας του Smithsonian.

Ανακαλύφθηκαν έξι νέοι κορονοϊοί σε νυχτερίδες στην Μιανμάρ γεγονός που εγείρει πλήθος ερωτημάτων για το τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον και στο κατά πόσο θα έχουμε νέες πανδημίες προερχόμενες από τις αγορές ζώων στην Ασία.

«Οι ιογενείς πανδημίες μας υπενθυμίζουν πόσο στενά συνδέεται η ανθρώπινη υγεία με την υγεία της άγριας πανίδας και του περιβάλλοντος. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με την άγρια ​​φύση με αυξανόμενη συχνότητα, έτσι όσα περισσότερα μαθαίνουμε γι’ αυτούς τους ιούς στα ζώα (τι τους επιτρέπει να μεταλλάσσονται και πώς εξαπλώνονται σε άλλα είδη) τόσο καλύτερα μπορούμε να μειώσουμε το πανδημικό τους δυναμικό» δήλωσε ο Marc Valitutto, πρώην κτηνίατρος αγρίων ζώων στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Υγείας του Smithsonian και επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται τέτοιοι ιοί οπουδήποτε στον κόσμο. Ο κορονοϊός SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, δεν σχετίζεται στενά με αυτούς τους έξι νέους κορονοϊούς, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε κατά πόσο αυτοί οι ιοί έχουν την δυνατότητα να μεταδοθούν τόσο μεταξύ ζώων, όσο και στον άνθρωπο.

«Πολλοί κορονοϊοί μπορεί να μην αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους ανθρώπους, αλλά όταν εντοπίζουμε αυτές τις ασθένειες νωρίς σε ζώα, δηλαδή στην πηγή, έχουμε μια πολύτιμη ευκαιρία να διερευνήσουμε την πιθανή μελλοντική απειλή», δήλωσε η Suzan Murray, διευθύντρια του Παγκόσμιου Προγράμματος Υγείας του Smithsonian και συν-συγγραφέας της μελέτης. «Η επαγρύπνηση, η έρευνα και η εκπαίδευση είναι τα καλύτερα εργαλεία για να αποτρέψουμε τις πανδημίες πριν εμφανιστούν».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας - Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός - Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.