ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Λύθηκε το «ιατρικό μυστήριο»; Γιατί «χτυπά» περισσότερο τους άνδρες

Κορονοϊός: Λύθηκε το «ιατρικό μυστήριο»; Γιατί «χτυπά» περισσότερο τους άνδρες
ap

Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον τρόπο επίδρασης του κοροναϊού στον ανθρώπινο οργανισμό, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο ιός καθυστερεί να αποβληθεί από τον ανδρικό οργανισμό.

Στην ιστοσελίδα MedRxiv του αμερικανικού Εργαστηρίου Cold Spring Harbor, ομάδα ειδικών ανάρτησαν κλινικά δεδομένα που φαίνεται να εξηγούν το ιατρικό «μυστήριο» του γιατί η νόσος COVID-19 «προτιμά» περισσότερο τους άνδρες.

Η έρευνα έγινε σε 68 άτομα με συμπτώματα COVID-19 στην Βομβάη, στην Ινδία. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός εκκαθάρισης του ιού από τον οργανισμό των ανδρών είναι βραδύτερος από αυτό των γυναικών.

Οι γυναίκες εκκαθάρισαν τον κορονοϊό ταχύτερα από τον οργανισμό τους απ' ό,τι οι άνδρες, Συγκεκριμένα, οι γυναίκες κατά μέσο όρο σε τέσσερις ημέρες, ενώ οι άνδρες σε έξι ημέρες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας - Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα - Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

Η Δρ Aditi Shastri, ογκολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore στο Μπρονξ και η μητέρα της, η Δρ Jayanthi Shastri, μικροβιολόγος στο Νοσοκομείο Kasturba για μολυσματικές ασθένειες στη Βομβάη, δήλωσε ότι ο ιός προσκολλάται σε μια πρωτεΐνη που εμφανίζεται σε υψηλά επίπεδα στους όρχεις.

Αυτή η πρωτεΐνη, γνωστή ως ένζυμο μετατροπής αγγειοτενσίνης 2, ή ACE2, υπάρχει στους πνεύμονες, το γαστρεντερικό σύστημα και την καρδιά εκτός από μεγάλες ποσότητες στους όρχεις.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι όρχεις μαζί με τους πνεύμονες και τους νεφρούς είναι μεταξύ των σημείων του σώματος με την υψηλότερη έκφραση του ACE2. Αντιθέτως, δεν ανιχνεύεται στον ωοθηκικό ιστό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι όρχεις μπορεί να χρησιμεύσουν ως «δεξαμενές» για τον ιό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μοναδικό φαινόμενο: Τι είναι οι Λυρίδες που θα κορυφωθούν απόψε στην Ελλάδα