ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Συνεργασία ΕΟΔΥ - Airbnb για τη στέγαση υγειονομικών

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Συνεργασία ΕΟΔΥ - Airbnb για τη στέγαση υγειονομικών
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας
INTIME NEWS

Δωρεάν ή επιδοτούμενη στέγαση κοντά στον τόπο εργασίας τους, προσφέρει στους επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η συνεργασία ΕΟΔΥ - Airbnb.

Περισσότεροι από 500 χώροι είναι πλέον διαθέσιμοι και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Airbnb να παρέχει ασφαλή και βολική στέγαση στους υγειονομικούς, μηδενίζοντας τα τέλη για τις διαμονές.

Στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας, η Airbnb θα συνεργαστεί με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). «Για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, που αποτελεί το βασικό σκοπό του ΕΟΔΥ, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και να εξασφαλίσουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στους επαγγελματίες υγείας που παλεύουν ακούραστα και αδιάλειπτα για την αντιμετώπιση του COVID-19» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Τα καταλύματα που φιλοξενούν υγειονομικούς οι οποίοι έχουν υψηλότερη έκθεση στον COVID-19, απαιτούν ισχυρές πρακτικές πρόληψης και αυστηρά πρότυπα ασφαλείας. Η Airbnb έχει συνεργαστεί με εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη πρωτοκόλλου για τους οικοδεσπότες. Το πρωτόκολλο θα επικαιροποιείται για να περιλαμβάνει όλες τις νέες οδηγίες και τις απαιτήσεις από τις τοπικές και εθνικές αρχές όπως τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι συστάσεις ασφαλούς φιλοξενίας περιλαμβάνουν για παράδειγμα την καταχώρηση ολόκληρων σπιτιών και την αποδοχή ορισμένων απαιτήσεων ασφαλείας, όπως ο ενισχυμένος καθαρισμός, η κοινωνική απομάκρυνση με τους φιλοξενούμενους και το περιθώριο 72 ωρών μεταξύ διαμονών. Οι συνεργάτες της Airbnb θα διασφαλίσουν την εξοικείωση των φιλοξενουμένων με τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Περισσότερα στο http://airbnb.gr/iatrikoprosopiko.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με δύο πιλοτικά προγράμματα στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπου η Airbnb ανακοίνωσε πως γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας έχουν πρόσβαση σε δωρεάν διαμονή μέσω της Airbnb. Πάνω από 100.000 οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη προσφέρει τα καταλύματά τους. Για τη διευκόλυνση της ανεύρεσης στέγασης των εργαζομένων στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του COVID-19, η Airbnb συνεργάζεται με επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κυβερνητικούς φορείς και εταιρείες διαχείρισης έκτακτης ανάγκης. Οι οικοδεσπότες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν το σπίτι τους δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Open Homes της Airbnb, που δημιουργήθηκε το 2012 για να καλύψει τις ανάγκες ανθρώπων που χρειάζονται στέγαση έκτακτης ανάγκης. Εάν οι οικοδεσπότες δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν δωρεάν, η Airbnb θα διαγράψει τα τέλη της κράτησης.

Διαβάστε επίσης:

Μιμή Ντενίση: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό - Τι συνέβη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις