ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: ΙΣΑ - Να συνεχιστεί η τήρηση της αποστασιοποίησης και μετά την άρση των μέτρων

Κορονοϊός: ΙΣΑ - Να συνεχιστεί η τήρηση της αποστασιοποίησης και μετά την άρση των μέτρων
INTIME NEWS

Το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης παραμένει η τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των πολιτών, επισημαίνουν οι επιστήμονες της ομάδας των Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και μετά την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών, τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης των Εμπειρογνωμόνων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, την Πέμπτη (30/04/2020).

Οι επιστήμονες τόνισαν επίσης, την ανάγκη να ενημερωθεί το κοινό για τη σωστή χρήση της μάσκας, ωστόσο διευκρίνισαν ότι το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης είναι η τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων. Επισημάνθηκε ο κίνδυνος να υπάρξει διασπορά του ιού εάν δεν τηρηθούν σχολαστικά οι κανόνες πρόληψης στα σχολεία και τονίστηκε η ανάγκη να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοιό.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαχειρίζονται τρόφιμα, οι οποίες πρόκειται να επανέλθουν σε λειτουργία, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των προϊόντων που θα καταναλωθούν.

«Η χώρα μας ετοιμάζεται για το επόμενο σημαντικό βήμα, την επάνοδο στην κανονικότητα και πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρισκάρουμε όσα πετύχαμε. Οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια υπευθυνότητα και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας. Όλοι μαζί πετύχαμε να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της κ. Χρυσούλας Νικολάου, Καθηγήτριας Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας και Αντιπροέδρου ΚΕ.ΣΥ, του κ. Γιώργου Σαρόγλου, Καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, του κ. Κωνσταντίνου Συρίγου, καθηγητή Παθολογίας και Ογκολογίας, του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, της κυρίας Κυριακής Κανελλακοπούλου, Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου και του κ. Ανδρέα Πάγκαλη, ειδικού Παθολόγου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ. Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Τ. Χατζής, Ι. Κεχρής, Π. Λεονάρδου, και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης:

Remdesivir: Ελπίδες από το φάρμακο που «χτυπά» τον κορονοϊό - Ανάρρωσαν οι ασθενείς που το πήραν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr