ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Αλαλούμ με τις μάσκες: Πού πρέπει να τις χρησιμοποιούμε - Τι είπε ο Παπαθανάσης

Κορονοϊός - Αλαλούμ με τις μάσκες: Πού πρέπει να τις χρησιμοποιούμε - Τι είπε ο Παπαθανάσης
INTIME NEWS

Άρση περιοριστικών μέτρων - Κορονοϊός: Σύγχυση επικρατεί στους πολίτες για την χρήση μάσκας η οποία εμφανίζεται υποχρεωτική σε ορισμένες περιπτώσεις με την υπόθεση ωστόσο να προκαλεί ερωτηματικά.

Διευκρινήσεις για τη χρήση της μάσκας και τα άτομα που μπορούν να βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα προσπάθησε να δώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε θα υπάρξουν αναλυτικές διευκρινήσεις στις 18:00 στην ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά.

Σχετικά με τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα, ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε πως ο συνολικός αριθμός ατόμων που επιτρέπονται μέσα σε ένα κατάστημα αναλόγως και των τετραγωνικών του είναι μικτός, δηλαδή αφορά προσωπικό και πελάτες στο σύνολο.

Για παράδειγμα, έως σε κομμωτήριο 20 τ.μ. επιτρέπονται 2 κουρείς και 2 πελάτες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν πολυκαταστήματα αλλά και καταστήματα που έχουν είσοδο εκτός του εμπορικού κέντρου. Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Καταστήματα που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά δεν ανοίγουν τη Δευτέρα.

Από Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα - Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι μόλις δύο ημέρες μακριά και οι απορίες για το ποια θα πρέπει να είναι η... συμπεριφορά των πολιτών από τις 4 Μαΐου και μετά είναι πολλές, η αρμόδια Επιτροπή, δημοσίευσε τις απαραίτητες οδηγίες.

Διαβάστε: Όλο το σχέδιο επανεκκίνησης: Τα 7 στάδια, οι κομβικές ημερομηνίες και τα μέτρα προφύλαξης

Συγκεκριμένα, ορίστηκε τι ισχύει αναφορικά με την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή, σε γραφεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ και μαγαζιά τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασανσέρ, ανοιχτούς χώρους, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις αναλυτικές οδηγίες, τόσο για τα μέτρα δημόσιας υγείας όσο και για τη χρήση της πολυσυζητημένης μάσκας:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Ένας 83χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» κατέληξε σήμερα Σάββατο (02/05), χάνοντας τη μάχη με τον κορονοϊό.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δύο ακόμα άνδρες είχαν φύγει από τη ζωή εντός της ημέρας.

Ο πρώτος, ένας 57χρονος, νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Σωτηρία» και κατέληξε τα ξημερώματα.

Λίγο αργότερα πέθανε ένας 85χρονος άνδρας στο «ΝΙΜΤΣ», ο οποίος σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ήταν από τους ασθενείς της κλινικής «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι.

Και οι τρεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν υποκείμενα νοσημάτα.

Πλέον, τα θύματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 143.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα - Οδηγίες για την είσοδο μας στα καταστήματα