ΥΓΕΙΑ

Τσιόδρας: Ελπίδες από θεραπείες που δοκιμάζονται κατά του κορονοϊού – Τι ανέφερε για τη ρεμδεσιβίρη

Τσιόδρας: Ελπίδες από θεραπείες που δοκιμάζονται κατά του κορονοϊού – Τι ανέφερε για τη ρεμδεσιβίρη
Intime News

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από θεραπείες που δοκιμάζονται κατά του COVID-19, όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι έχουμε κάποια νέα τις τελευταίες ημέρες τα οποία είναι αισιόδοξα και υπάρχουν και κάποιες ανακοινώσεις για ελπιδοφόρα μηνύματα από τον ΠΟΥ πως κάποιες θεραπείες (περίπου 4 με 5 μοιάζουν αρκετά υποσχόμενες) μάλλον περιορίζουν την βαρύτητα και την διάρκεια της νόσου χωρίς όμως κάποια να σκοτώνει ή εξαφανίζει τον ιό.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της χορήγησης της ρεμδεσιβίρης για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής τόνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη συνέχιση της θεραπείας με τη ρεμδεσιβίρη αλλά για παρηγορητική φροντίδα και σε ασθενείς που δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση με covid-19. Ουσιαστικά το φάρμακο θα δίνεται σε όσους δεν είναι διασωληνωμένοι με αναπνευστήρα.

«Η διάρκεια της θεραπείας θα μπορεί να είναι 5, αντί για 10, ημέρες, και να χορηγηθεί η ρεμδεσιβίρη μόνο σε νοσοκομεία και με προσεκτική παρακολούθηση ασθενών. Οι προσπάθειες για ένα επιτυχές φάρμακο, αφορούν τα πρώτα στάδια της νόσου. Είναι ακόμα νωρίς, σιγά σιγά θα δούμε περισσότερες επιστημονικές εξελίξεις», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Και πρόσθεσε: «Ομάδα έξι νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ένα τριπλό σχήμα φαρμάκων έναντι ελαφρών και μετρίων κρουσμάτων του ιού, το οποίο φέρνει αισιόδοξα μηνύματα».

«Αναμένουμε περισσότερα νέα σχετικά με τη θεραπεία του ιού, ενώ θα ακολουθήσει και μεγάλη μελέτη που θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε τέλος ο καθηγητής.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κόρινθο: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 14χρονο - Τον εγκατέλειψε ο οδηγός