ΥΓΕΙΑ

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και μετά την εύρεση εμβολίου

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και μετά την εύρεση εμβολίου

Τον κίνδυνο να παραμείνει ο ιός για πολύ καιρό ανάμεσα μας τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι ο κορονοϊός μπορεί να γίνει ενδημικός, υπογραμμίζοντας πως η ανακάλυψη θεραπείας ή εμβολίου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ο ιός θα «σβηστεί».

«Αν δεν υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο είναι δύσκολο να εξαφανίσουμε τον ιό, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ακόμη και μετά την ανακάλυψη ενός επιτυχημένου εμβολίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος. «Ακόμα μαθαίνουμε για το πλήρες κλινικό εύρος των εκδηλώσεών του, πέραν της κλινικής πνευμονίας. Άρα, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη να τον περιορίσουμε, να τον αντιμετωπίσουμε. Το ότι όλοι μαζί στην Ελλάδα δεν τον αφήσαμε να κάνει την ανεξέλεγκτή του διαδρομή, δεν σημαίνει ότι τον εξαφανίσαμε» υπογράμμισε.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη δυνατότητα να γίνει ένας ενδημικός ιός, θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας δηλαδή, όπως το κοινό κρυολόγημα», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Τα κρούσματα και οι νεκροί

Στα 10 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 156. 41 ήταν γυναίκες, ενώ η διάμεση ηλικίας τους ήταν τα 75 έτη. Το 93,6% είχε υποκείμενα νοσήματα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2270. Από αυτά 610 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1409 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 24 άνθρωποι. Παράλληλα, 90 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 116.233 κλινικά δείγματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δείτε πώς θα ανοίξουν οι παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο

Σχετικές ειδήσεις