ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας – «Όχι» στη διαίρεση του νοσηλευτικού προσωπικού

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας – «Όχι» στη διαίρεση του νοσηλευτικού προσωπικού
INTIME NEWS

Στάση εργασίας μέχρι τις 15:00 πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την Πέμπτη (21/05/2020), διαμαρτυρόμενη για τη διάταξη που προωθεί το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη σύσταση δύο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Η νοσηλευτική κοινότητα δεν επιθυμεί τη διαίρεσή της» τονίζει η Ομοσπονδία και καταγγέλλει ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφεύγει να συναντήσει την ΠΟΕΔΗΝ, γιατί «έχει προαποφασίσει τη διαίρεση, το διχασμό του νοσηλευτικού προσωπικού με τη σύσταση δύο κλάδων».

Η διαχρονική θέση της ΠΟΕΔΗΝ είναι ένας ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων οι οποίες θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας. «Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο νοσηλευτικό προσωπικό. Πρέπει, όμως η κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Όπως διευκρινίζει, πολλές βάρδιες νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από βοηθούς νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που «κάνουν όλες τις νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς». Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των νοσοκομείων, προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ και υποστηρίζει πως θα προκαλέσει έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί το υπουργείο Υγείας να αποσύρει την εν λόγω διάταξη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι-Καλλιθέα: Τα δευτερόλεπτα της φρίκης-Ανθρωποκυνηγητό για τη γυναίκα με τη μάσκα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις