ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Παράδοση φαρμάκων για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας με ραντεβού και στη Θεσσαλονίκη

ΕΟΠΥΥ: Παράδοση φαρμάκων για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας με ραντεβού και στη Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν πλέον τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για την παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, από το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην πόλη, επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6.

Η υπηρεσία διατίθεται ήδη από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, έχοντας εξυπηρετήσει συνολικά 559 ραντεβού ασφαλισμένων με σκλήρυνση κατά πλάκας (μη συμπεριλαμβανομένων των ακυρωμένων), παραλαμβάνοντας τα φάρμακά τους συγκεκριμένη ώρα χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές. Οι ασθενείς μπορούν να επιλέγουν συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr και https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/) και την εφαρμογή «Παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους». Η είσοδος στη συγκεκριμένη εφαρμογή γίνεται και με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ (η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην κεντρική σελίδα του ΕΟΠΥΥ).

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιανάκος δήλωσε σχετικά: «Μετά από την επιτυχία της πιλοτικής λειτουργίας των προγραμματισμένων παραλαβών (με ραντεβού) ΦΥΚ από το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, ξεκινούμε ραντεβού και για τους δικαιούχους της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι σταδιακά η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα, με την επέκταση του μέτρου των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας ο ΕΟΠΥΥ ανέπτυξε το σύστημα Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας, στο οποίο ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των παροχών υγείας που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα οι ασφαλισμένοι μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή ποιες εξετάσεις και φάρμακα έχουν συνταγογραφηθεί στο ΑΜΚΑ τους αναγνωρίζοντας τυχόν λάθη ή απάτες.

Τέλος, με ιδιαίτερα επιτυχία εφαρμόζεται και η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους. Έτσι οι δικαιούχοι φαρμάκων ΦΥΚ γνωρίζουν το μέσο χρόνο αναμονής πριν φτάσουν στο φαρμακείο. Η εφαρμογή διατίθεται προς το παρόν στα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ θα επεκταθεί σύντομα στο σύνολο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Τόλμησε να «ανεβάσει» αυτή τη φωτό χωρίς ρετούς - Δείτε τι προκάλεσε!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr