ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Πόσες ΜΕΘ, κλίνες και γιατροί υπάρχουν ανά νομό - Ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας

Κορονοϊός: Πόσες ΜΕΘ, κλίνες και γιατροί υπάρχουν ανά νομό - Ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας
INTIME

Κορονοϊός: Τον υγειονομικό χάρτη της χώρας μας, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για τις αντοχές του ΕΣΥ εν μέσω κορονοϊού, παρουσίασε αναλυτικά τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας.

«Δέκα μήνες αγωνιζόμαστε σε μία πανδημία όλοι μαζί», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια παρουσίασε τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Για τους επαγγελματίες υγείας ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν 88.690 τον Σεπτέμβριο και σήμερα, τον Νοέμβριο, έχουμε 100.984.

Για τις κλίνες ΜΕΘ ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι: «Είχαμε 557 τον Ιούλιο του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα έχουμε 1.082 και έρχονται 234 νέες μέχρι το τέλος του έτους».

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως κανένας πολίτης δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναμονή για να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας αναφέρεται επίσης ότι υπάρχουν 4.590 κλίνες Covid-19, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 2 εκατομμύρια τεστ (PCR και Rapid Test), με τις κινητές ομάδες να φτάνουν τις 450.000.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, λέγοντας: «Είναι μία μεγάλη μάχη, αλλά δυστυχώς δεν προσέξαμε. Η θετικότητα φτάνει στο 32%».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο Pfizer: Άμεσα το συμβόλαιο με την Κομισιόν για 300 εκατ. δόσεις - Τι προβλέπει η συμφωνία