ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: 24 ώρες μετά την έγκριση του εμβολίου, ξεκινάει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Κικίλιας: 24 ώρες μετά την έγκριση του εμβολίου, ξεκινάει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Για απόλυτη ετοιμότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε άμεσους εμβολιασμούς μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από την Ε.Ε. έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο STAR επεσήμανε πως η χώρα μας έχει σχέδιο, υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαστε μακριά» από ένα εμβόλιο και θεωρεί πιθανό από τον Ιανουάριο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών.

«Από τη στιγμή που θα πάρει ένα ή περισσότερα εμβόλια έγκριση, το αμέσως επόμενο 24ωρο ξεκινά ο εμβολιασμός», εξήγησε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τόσο το κυβερνητικό σχέδιο όσο και οι αντίστοιχες υποδομές, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως fake news, τις ειδήσεις τόσο για τις διπλές καταγραφές των κρουσμάτων, όσο και για τον διαγωνισμό για τα rapid test.

«Προκαλεί εντύπωση το ότι διακινούνται τώρα, λίγο πριν το τέλος, λίγο πριν τα καταφέρουμε. Δημιουργεί εύλογες απορίες, το ποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια», διαπίστωσε ο υπ. Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για τις «κόκκινες» περιοχές - Στο 90% η κάλυψη των Covid ΜΕΘ