ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Δεν έχουμε ενδείξεις για παρενέργειες λέει Έλληνας γιατρός από τις ΗΠΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Δεν έχουμε ενδείξεις για παρενέργειες λέει Έλληνας γιατρός από τις ΗΠΑ
INTIME

Εμβόλιο κορονοϊού: Ο Γιώργος Παυλάκης ευελπιστεί μετά τις 10 Δεκεμβρίου να γίνει γρήγορα η έγκριση των εμβολίων στις ΗΠΑ ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο MEGA οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρουν αποτελέσματα από τις ΗΠΑ και το αντίστροφο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Κρίσιμο κατά τον ίδιο είναι να γίνει γρήγορη εφαρμογή του εμβολίου, ωστόσο αυτό που δεν θέλει κανένας από την επιστημονική κοινότητα είναι να σχηματίσει ο κόσμος την λανθασμένη ιδέα ότι οι διαδικασίες γίνονται στο «άρπα κόλλα».

«Οι διαδικασίες που τηρούνται είναι αυστηρές» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης.

Για την ώρα, όπως σημείωσε, δεν υπάρχει ανησυχητικό σημάδι για κάποια μακροχρόνια παρενέργεια – οι σοβαρές παρενέργειες είναι κάτω από 1 στις 100.000 είπε ο κ. Παυλάκης- συμπληρώνοντας πως κάθε εβδομάδα και μήνας που περνάει θα είμαστε ολοένα και πιο σίγουροι.

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στις ΗΠΑ είπε ότι δεν πάει καθόλου καλά, καθώς ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του κάθε 30 δευτερόλεπτα.

«Πρόκειται για έναν τεράστιο φόρο αίματος» είπε ο κ. Παυλάκης, που αναφέρθηκε γενικά στα εμβόλια τονίζοντας ότι έσωσαν τον κόσμο από σοβαρές ασθένειες και πως το όφελος από το εμβόλιο του κορονοϊού θα είναι τεράστιο.

Επίσης πρέπει να χτυπηθεί η επιδημία παραπληροφόρησης. Είναι καιρός να σωπάσουν αυτοί που δεν γνωρίζουν για τα εμβόλια, υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στα γενετικά εμβόλια είπε πως «είναι τα πιο γρήγορα και πολύ ασφαλή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το μήνυμα Μητσοτάκη, οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς και τα νούμερα που δεν πέφτουν