ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Πίεση στις ΜΕΘ Θεσσαλονίκης και Αττικής - Σε ποιες ηλικίες εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Κικίλιας: Πίεση στις ΜΕΘ Θεσσαλονίκης και Αττικής - Σε ποιες ηλικίες εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας ανέλυσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος χτύπησε «καμπανάκι» ενόψει Χριστουγέννων. 

Αναφερόμενος στις κλίνες ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες στη χώρα ο κ. Κικίλιας ανέλυσε τα δεδομένα για Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα είπε πως, «η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στην Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά στην ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, σε ηλικίες 75 και άνω αλλά και 65 έως 74 παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο μήνα κατά 5%, ενώ η πλειοψηφία των κρουσμάτων πλέον κατανέμεται σε ηλικίες 40 έως 64 ετών.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε λέγοντας πως «έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Ο Βασίλης Κικίλιας στη συνέχεια έστειλε σαφές μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας ειδική μνεία για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. «Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα».

«Με εντολή του πρωθυπουργού, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εμβολιασμό», σημείωσε στην συνέχεια, συμπληρώνοντας πως «λίαν συντόμως θα μπορέσουμε με ασφάλεια και οργάνωση να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι κομματική, είναι εθνική. Περιλαμβάνει όλα τα κόμματα, την ελληνική Εκκλησία, τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, τα επιστημονικά επιμελητήρια», είπε ακόμη, στέλνοντας μήνυμα ενότητας σε ό, τι αφορά το ζήτημα με τους εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στα Βριλήσσια: Εν ψυχρώ εκτέλεση μέρα - μεσημέρι στη μέση του δρόμου