ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός: Ξεκίνησε στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Εμβολιασμός: Ξεκίνησε στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
InTime

Εμβολιασμός: Ξεκίνησε η διαδικασία για τους υγειονομικούς στην Περιφέρεια. Πρώτοι εμβολιασμοί και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ.

Σε νοσοκομεία της Πάτρας, του Αιγίου, της Λάρισας, των Τρικάλων, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και των Χανίων άρχισαν να πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα (04.01) οι εμβολιασμοί των εργαζόμενων στον τομέα της υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές, μέλη του ΕΚΑΒ και εθελοντές έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στα εννέα νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούσαν εμβολιασμούς προστέθηκαν από τη Δευτέρα άλλα 42 νέα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, έτσι ώστε να ξεπεραστεί ο αριθμός των 5.000 υγειονομικών που καθημερινά θα τους χορηγείται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Στις 8 Ιανουαρίου προβλέπεται να προστεθούν 55 επιπλέον νοσοκομεία, ενώ ως τις 12 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός και σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική Ελλάδα. Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ενώ σειρά θα πάρει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, τη Δευτέρα (04.01), άρχισε ο εμβολιασμός και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η πρώτη εξ αυτών ήταν το «Σπίτι Χριστιανικής Αγάπης» στα Μελίσσια, όπου έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. «Τα χειροκροτήματα και τα χαμόγελα των ηλικιωμένων στο ίδρυμα ήταν μια από τις πιο όμορφες στιγμές, που μας γέμισαν αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα», δήλωσε εξερχόμενος.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των εν λόγω ευπαθών ομάδων και των εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, έτσι ώστε να προχωρήσει στην επόμενη φάση του σχεδίου «Ελευθερία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Ανοίγουν 11 Ιανουαρίου δημοτικά και νηπιαγωγεία - Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν