ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Γκάγκα: Μόνο το 20% των κρουσμάτων αποδίδονται στη μετάλλαξη - Το εμβόλιο λειτουργεί

Κορονοϊός - Γκάγκα: Μόνο το 20% των κρουσμάτων αποδίδονται στη μετάλλαξη - Το εμβόλιο λειτουργεί

«Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην Αττική με πολλά κρούσματα, πρέπει να υπάρχει πολλή προσοχή, αλλά παντού πρέπει να υπάρχει προσοχή»

Για την νέα μετάλλαξη του κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα, φέροντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με την ίδια στην ιβηρική χώρα, μόνο το 20% των νέων κρουσμάτων έχουν σχέση με την μετάλλαξη ενώ το 80% των κρουσμάτων είναι ο ιός στην παλιά του μορφή.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Πορτογαλία οφείλεται σύμφωνα με την καθηγήτρια στο γεγονός ότι «υπήρχε πολύ μεγάλη χαλάρωση των μέτρων στις γιορτές στην Πορτογαλία».

«Oι μεταλλάξεις είναι κάτι που πάντα σκεφτόμαστε όταν υπάρχει ένας ιός, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει» τόνισε η γιατρός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Νομίζω ότι σε αυτή φάση έχουμε λόγο να κάνουμε πολύ σωστή διερεύνηση και παρακολούθηση στην επιστημονική κοινότητα, δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε παραπάνω στην κοινωνία, το εμβόλιο φαίνεται ότι λειτουργεί, πρέπει να κρατάμε τα μέτρα και να συνεχίσουμε προσεκτικά για να πάμε καλά μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι» εξήγησε.

«Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην Αττική με πολλά κρούσματα, πρέπει να υπάρχει πολλή προσοχή, αλλά παντού πρέπει να υπάρχει προσοχή» προειδοποίησε η κ. Γκάγκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας