ΥΓΕΙΑ

Ζητάει διευκρινίσεις από την AstraZeneca η Ευρωπαϊκή Ένωση - Το μήνυμα της Στέλλας Κυριακίδου

Ζητάει διευκρινίσεις από την AstraZeneca η Ευρωπαϊκή Ένωση - Το μήνυμα της Στέλλας Κυριακίδου

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε σαφές μήνυμα στην AstraZeneca για το γεγονός δεν θα παραδώσει τον συμφωνηθέντα αριθμό εμβολίων. «Θέλουμε σαφήνεια και διαφάνεια στις συναλλαγές», υπογράμμισε η Στέλλα Κυριακίδου.

Έκτακτη δήλωση για το θέμα που προέκυψε με τις δόσεις των εμβολίων, και τον μικρότερο αριθμό που αναμένεται να παραδώσει η AstraZeneca στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε η Στέλλα Κυριακίδου.

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων έστειλε αυστηρό μήνυμα, ξεκαθαρίζοντας πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την εταιρία δεν ήταν επαρκής και πως θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση των δυο πλευρών το βράδυ της Δευτέρας (25.01) έτσι ώστε να δοθούν διευκρινίσεις.

«Η ΕΕ θέλει να μάθει ακριβώς ποιες δόσεις έχουν παραχθεί από την AstraZeneca μέχρι στιγμές και εάν ή σε ποιον έχουν παραδοθεί», ανέφερε.

«Οι απαντήσεις της εταιρίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το Διοικητικό Συμβούλιο δεν ήταν μέχρι στιγμής ικανοποιητικές. Μια δεύτερη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για απόψε», πρόσθεσε.

Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε επίσης πως «Επιπλέον, σήμερα συζητήσαμε με τα 27 κράτη μέλη στο διοικητικό συμβούλιο ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ένας μηχανισμός διαφάνειας των εξαγωγών το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε σαφήνεια στις συναλλαγές και πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την εξαγωγή εμβολίων από την ΕΕ».

Κλείνοντας, τόνισε ότι «Στο μέλλον, όλες οι εταιρείες που παράγουν εμβόλια κατά του COVID19 στην ΕΕ θα πρέπει να παρέχουν έγκαιρη ειδοποίηση όποτε θέλουν να εξάγουν εμβόλια σε τρίτες χώρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Δείτε πότε «ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις