ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομειακοί γιατροί: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς

Νοσοκομειακοί γιατροί: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς
Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου
INTIME NEWS

Την κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για παράβαση των άρθρων περί «απείθειας» και «παρακώλυσης συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών.

Όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. «Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Μετά την εισαγγελική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, τις πειθαρχικές διώξεις εκπροσώπων υγειονομικών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, την εκδικητική μετακίνηση και μεθοδευόμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου του "Άγιος Σάββας", την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής στο Ρέθυμνο, την κλήση σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έρχεται τώρα και η κλήση σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ».

Η κλήση αφορά στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 24/09/2020 στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΟΕΝΓΕ, με αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η αστυνομία ρύθμιζε την κυκλοφορία

«Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα!» τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης /9, την κυκλοφορία ρύθμιζε η ίδια η αστυνομία. Οπότε «για ποια παρακώλυση συγκοινωνιών γίνεται λόγος;» επισημαίνουν.

Η ίδια η Αφροδίτη Ρέτζιου προχώρησε στην εξής δήλωση: «Ο αγώνας που δίνουμε οι νοσοκομειακοί γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειας μας. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν, δε μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας. Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να μη μιλάμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας είναι βαθιά γελασμένοι».

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, καταρρίπτονται «πανηγυρικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της ΝΔ» για το νόμο ρύθμισης των υπαίθριων συγκεντρώσεων. «Δήθεν το νομοθετικό, χουντικής έμπνευσης τερατούργημα έχει στόχο την προστασία "των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών", "την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων", κλπ. Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κατά πως τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε αμέτοχοι το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος μας. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν!» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Βόμβα» Γώγου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική- «Υπάρχει περίπτωση να συμβεί»

Ροή Ειδήσεων