ΥΓΕΙΑ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων: Στο στόχαστρο οι πρόεδροι των γιατρών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Απαγόρευση συγκεντρώσεων: Στο στόχαστρο οι πρόεδροι των γιατρών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία
Από τη διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών της 24ης Σεπτεμβρίου 2020
INTIME NEWS

Την ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ακολουθεί η κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών καλείται να παράσχει εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για τις παραβάσεις της «απείθειας», της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και των διατάξεων για τις υπαίθριες συναθροίσεις, σε συνδυασμό με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο απεργίας της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, στις 24/09/2020.

Σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ασκήθηκε δίωξη με αντίστοιχες κατηγορίες, για άλλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, τον ίδιο μήνα.

«Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις διώξεις θα καταφέρουν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, της αξιοπρέπειας μας. Γνωρίζουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους είναι αυτή που γεννάει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και επιδιώκουν να μας φιμώσουν, να μας τρομοκρατήσουν. Γνωρίζουμε ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προάγγελος της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας» καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, τονίζοντας ότι «θα αχρηστεύσουμε στην πράξη τις άθλιες μεθοδεύσεις τους, η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει».

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την ποινική δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στο πλαίσιο του «κατάπτυστου νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων», βάσει του οποίου κλήθηκε και η Αφροδίτη Ρέτζιου.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της τονίζει ότι «οι υγειονομικοί δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται». «Καταλαβαίνουμε τον πανικό οποιασδήποτε κυβέρνησης μπροστά τις δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις. Καταλαβαίνουμε επίσης, ότι είναι εύλογο να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα, μέσω των οποίων επιχειρείται να τρομοκρατηθεί το συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα και να αναχαιτισθεί οποιαδήποτε αντίδραση» αναφέρει και καταλήγει: οι υγειονομικοί είναι και θα συνεχίσουν να είναι παρόντες σε κάθε δίκαιο εργασιακό αγώνα, όπως είναι καθημερινά παρόντες στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανακούφιση των ασθενών από τις συνέπειες του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 15χρονης από τη Θήβα