ΥΓΕΙΑ

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα απάντησε σε ερώτηση του Newsbomb.gr η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε , το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Mάριος Θεμιστοκλέους και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, θα αναλύσουν πως θα προχωρήσει η επιχείρηση «Ελευθερία».

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ σύντομα θα ανοίξει και η ηλικιακή ομάδα 75-79.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη επεσήμανε πως ο εμβολιασμός στη χώρα συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 400.000 εμβολιασμοί.

Και προσέθεσε: «Μερική διαφοροποίηση θα υπάρξει σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca. Ύστερα από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί -όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις ηλικίες 18 έως 64. Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο λόγος για τον οποίο ο εμβολιασμός περιορίζεται, προς το παρόν, στα άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές για τις ηλικίες 65 ετών και άνω. Τα δεδομένα αυτά αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες».

Έτσι, σύμφωνα με την κ. Πελώνη, δίπλα στο σύστημα εμβολιασμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή και στο οποίο εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας 80 ετών και άνω, θα αναπτυχθεί ένα δεύτερο σύστημα με νέες εμβολιαστικές γραμμές, το οποίο θα αφορά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astra Zeneca και την ομάδα των 60-64 ετών.

Τέλος η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για τον οριζόντιο -και χωρίς προτεραιοποίηση- εμβολιασμό του πληθυσμού των μικρών νησιών, για όλους τους κατοίκους άνω των 18 ετών που το επιθυμούν. Και αυτό -όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα- καταδεικνύει την ειδική σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στα μικρά νησιά.

Όπως έγραψε το Newsbomb.gr το πρωί της Δευτέρας η στρατηγική της κυβέρνησης στο εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» αλλάζει στον απόηχο της απόφασης για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca αποκλειστικά στους πολίτες 60 έως 64 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρκουμανέας: Δεν αποκλείεται ολικό lockdown - Θα επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη