ΥΓΕΙΑ

Εμβόλια κατά του κορονοϊού και ρευματοπαθείς - Διαδικτυακό σεμινάριο την Πέμπτη (25/2)

Εμβόλια κατά του κορονοϊού και ρευματοπαθείς - Διαδικτυακό σεμινάριο την Πέμπτη (25/2)
ASSOCIATED PRESS

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα θα πραγματοποιήσει live διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Εμβόλια έναντι του SARS Cov 2. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω ως ρευματοπαθής», την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 19:00-20:30 μέσω της σελίδας της στο facebook (http://www.facebook.com/eleanarheumatism). Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος και με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και Digital Task.

Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:

«Γιατί πρέπει να εμβολιαστώ», με ομιλητή τον Δημήτριο Μπόγδανο, Αν. Καθηγητή Παθολογίας & Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Δ/ντή Κλινικής Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Εμβολιασμός-Ανοσοποίηση & Guidelines για τον εμβολιασμό στους ρευματοπαθείς» με ομιλητή τον Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλο, Καθηγητή Παθολογίας-Ανοσολογίας ΕΚΠΑ, Εργαστήριο Παθολογικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή Αθηνών Γ.Ν.Α Λαϊκό.

Το διαδικτυακό σεμινάριο είναι μια προσπάθεια της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για να έχουν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν ενώ όσοι επιθυμούν, αφού παρακολουθήσουν το webinar μπορούν να θέσουν τα ερωτήματά τους γραπτά στο facebook ή στο email info@arthritis.org.gr.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 5.500 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα  Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά από αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά. Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς.  H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ και ΘΑΛΕΙΑ. 

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE ενώ έχει λάβει για τρεις συνεχόμενες χρονιές το 1ο βραβείο από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ασθενών για τα θέματα «Η επαγγελματική ζωή και τα προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα», «Δικαιώματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα» και «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα». Τον Ιούλιο 2020 έλαβε το 1ο βραβείο για τη δημιουργία με τη συνεργασία του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου (CYPLAR) του app StigmApp από την PAE ( PAIN ALLIANCE EUROPE).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο μικροσκόπιο συνολικά 13 περιοχές - Για ποιες δύο «κλειδώνουν» αυστηρότερα μέτρα