ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ρέτζιου - Αφόρητη η κατάσταση στα νοσοκομεία για ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό

Κορονοϊός: Ρέτζιου - Αφόρητη η κατάσταση στα νοσοκομεία για ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό
INTIME NEWS

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης (23/02/2021) νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει τον λαό πολλαπλά εκτεθειμένο.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη, ενώ η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πανελλαδική στάση εργασίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) ζητώντας επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, Συνδικάτα και Σύλλογοι από άλλους κλάδους καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, τόνισε ότι οι υγειονομικοί δεν αντέχουν άλλο την ειδυλλιακή πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση για τα νοσοκομεία και που είναι αφόρητη για ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό. Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μίας νόσου, γιατροί και νοσηλευτές έχουν μετατραπεί σε περιοδεύοντα θίασο πηγαίνοντας από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, ενώ έχει αυξηθεί η νοσηρότητα και θνησιμότητα από άλλες παθήσεις, πρόσθεσε. Καταδικάζοντας την επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος φοιτητών που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει επίθεση ενάντια στους υγειονομικούς και έχει στήσει βιομηχανία διώξεων απέναντι σε όσους αγωνίζονται. Τέλος, τόνισε ότι ο αγώνας που δίνουν οι υγειονομικοί έχει αγκαλιαστεί από πλήθος συνδικάτων τα οποία εκφράζουν τη στήριξή τους.

Την άρνηση του υπουργείου Υγείας να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των υγειονομικών κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων και κατήγγειλε την πολιτική που ενισχύει τη δράση των επιχειρήσεων στην Υγεία.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν:

- Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες και με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

- Στελέχωση των νοσοκομείων που έκλεισαν με τα μνημόνια και αξιοποίησή τους για νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

- Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

- Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

- Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας των κρουσμάτων κορονοϊού.

- Να σταματήσουν οι διώξεις και απειλές σε βάρος υγειονομικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέες «βόμβες» - «Σκηνοθετούσε μέχρι και τις σχέσεις των παιδιών»