ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Έγκριση για τον εμβολιασμό στους άνω των 65 στην Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Έγκριση για τον εμβολιασμό στους άνω των 65 στην Ελλάδα
INTIME

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca και στους πολίτες άνω των 65 ετών στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το «οκ» δόθηκε από τα μέλη της επιτροπής σε έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή.

Στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία κατά τις πληροφορίες, ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, τα μέλη της επιτροπής εξέτασαν αρκετά δεδομένα ανάμεσα στα οποία και μια μελέτη από τη Γερμανία αλλά και στροιχεία από χώρες που κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca και σε πολίτες άνω των 65 ετών.

Η εξέλιξη αυτή ευνοεί το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ελλάδα καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Μάιο να έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα από τις 15 Φεβρουαρίου εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca οι πολίτες ηλικίας 60-64 ετών.

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχε δώσει στις αρχές Φεβρουαρίου η επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στις συστάσεις της για το εμβόλιο αυτό, η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον εμβολιασμό (SAGE) εκτίμησε ότι τα οφέλη από τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca υπερκαλύπτουν το ρίσκο, με αποτέλεσμα να συνίσταται η γενική χρήση του, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται