ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: ΠΟΕΔΗΝ - Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ - Νοσηλεύονται 12 παιδιά

Κορονοϊός: ΠΟΕΔΗΝ - Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ - Νοσηλεύονται 12 παιδιά
INTIME NEWS

Απίστευτες καταστάσεις αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η κατάσταση εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού είναι εκτός ελέγχου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Αδειάζουν τη μία μετά την άλλη, τις γενικές κλινικές και σε μία μόνο εφημερία γεμίζουν. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία σε κάθε εφημερία εισάγουν από 50 και πλέον ασθενείς. Γεμίζουν δύο κλινικές. Μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του ιού σε κλινικές άλλων παθήσεων» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», λόγω πληρότητας, νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό σε φορεία. «Πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η νοσηλεία τους στα φορεία καθ’ ότι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλη η προσπάθεια των συναδέλφων για να μη πέσουν από τα φορεία. Τραγικές καταστάσεις» προσθέτει.

Την ίδια ώρα, στα τρία νοσοκομεία Παίδων νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα 12 παιδιά. «Αυτό δείχνει πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το άνοιγμα των σχολείων. Χωρίς να γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ, είναι πολύ επικίνδυνο» προσθέτει ο κ. Γιαννάκος και εκφράζει τα συλλυπητήρια της Ομοσπονδίας στην οικογένεια του βρέφους που έχασε τη ζωή του. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Τιτάνια η προσπάθεια των συναδέλφων στο νοσοκομείο "Αγλαΐα Κυριακού" από 18/2 να το κρατήσουν στη ζωή».

Ταυτόχρονα, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. «Δύο χθες πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο "Γεννηματάς"» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και εκτιμά ότι «στην Αττική θα έχουμε υψηλότατο ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ».

Μέχρι τις 11:00 σήμερα, Τρίτη (09/03/2021), διασωληνεμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους: 1 ασθενής στο «Αμαλία Φλέμιγκ», 4 στο Σισμανόγλειο, 4 στο «Γεννηματάς», 1 στο «Λαϊκό».

«Ακόμη και στις επίσημες ενημερώσεις των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών που έχουμε στα χέρια μας, προκύπτει ότι σε νοσοκομεία νοσηλεύονται υπεράριθμοι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό, σε σχέση με τις κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν» τονίζει ο κ. Γιαννάκος και απευθύνει κρίσιμα ερωτήματα στο υπουργείο Υγείας:

«Θα πρέπει, λοιπόν, να μας απαντήσουν από το υπουργείο Υγείας. Αφού διαθέτει το σύστημα κενές κλίνες ΜΕΘ γιατί πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ; Γιατί διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί ημέρες;

Γιατί παραμένουν πάντα κενές κάποιες κλίνες ενώ οι ανάγκες για εισαγωγές θα τις υπερκάλυπταν; Γίνεται ή όχι επιλογή ασθενών για ΜΕΘ; Σε πόλεμο δεν παρακαλάς τον ιδιωτικό τομέα. Τον επιτάσσεις. Η κυβέρνηση πάσχιζε πριν την πανδημία να φέρει τους ιδιώτες στα νοσοκομεία με το έτσι θέλω. Τώρα που χρειάζονται οι υποδομές τους, φοβάται μην τους μολύνει. Ελπίζουμε να πήρε το μάθημά της για την επόμενη ημέρα του κορονοϊού. Γιατί αν επιμείνει, θα γίνει πόλεμος».

Η κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική

ΚΑΤ: 29 στα 41

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στα 14

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 8 στα 9

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 στα 16

ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 στα 84

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 50 στα 58

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 14 στα 14

ΕΛΠΙΣ: 6 στα 6

ΝΙΜΙΤΣ: 6 στα 6

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 7 στα 7 και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στα 17

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στα 12

ΑΤΤΙΚΟ: 40 στα 43.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ – Αγγίζουν τις 3.000 οι μολύνσεις Covid-19